A Tokaj hegyaljától néhány kilométerre a Bodrog partján fekvő Bodrogolaszi kastély ad helyet a Chemin Neuf közösség lelkigyakorlatos házának. A ház a közösségi programok mellett tavasztól őszig várja a pihenni, kikapcsolódni, elvonulni vágyó látogatókat.

A helyszín kiváló lehetőséget ad a pihenésre.

Egyéni kikapcsolódásra, elvonulásra vágyó vendégeink rendelkezésére áll a kastélyban működő kápolna, a parkban található remetelak és a kastélyt övező park. A Chemin Neuf Közösség kastélyban működő lelkigyakorlatairól itt tájékozódhat. 

Házaspároknak ajánljuk a parkban található házaspárok útját, a Bodrog partot evezési lehetőséggel, a közeli tokaji borvidék pincéit, Sárospatak látnivalóit. A Chemin Neuf Közösség házaspároknak szóló lelkigyakorlatairól bővebb információt itt talál. 

Családok számára ajánljuk a közeli túraútvonalakat. Kisgyermekeknek élményt jelenthet a parkban élő házi állatok (bárányok, kacsák, tyúkok stb.) megfigyelése is.

Vendéglátás

A kastély szeptembertől júniusig vár minden elvonulásra, kikapcsolódásra és lelki feltöltődésre vágyó utazót.

Elhelyezés:

A vendégház 15 szobával, 31 férőhellyel (8 db 2 ágyas szoba saját fürdőszobával, a többi 2-3 ágyas szoba közös fürdőszobával) és 40 fős ebédlővel kiváló helyet biztosít csoportos lelkigyakorlatok, plébániai kirándulások számára. Jegyesoktatást szervező csoportok részére előadótermet tudunk biztosítani.

A házban található felszerelt konyha vendégeink rendelkezésére áll.

A kastély parkjában májustól szeptemberig sátorozásra is van lehetőség, a sátorozók számára egy 10 zuhanyzóval, 10 mosdóval és 8 mellékhelységgel felszerelt vizesblokk áll rendelkezésre.

A 2017-ben felújított tágas, 150 férőhelyes ebédlő alkalmas helyszín lehet nagyobb családi összejövetelekre, esküvői vacsorák megünneplésére is.

További információért lépjen velünk kapcsolatba

A helyről

Szent Erzsébet zarándokút

A Szent Erzsébet Út Alapítvány 2007-ben Sárospatakon, Szent Erzsébet szülővárosában jött létre azzal a céllal, hogy összekösse az európai Szent Erzsébet emlékhelyeket. A Sárospataktól Kassáig vezető út második állomása Bodrogolaszi, mely a kastély kápolnájával, a kertben lévő házaspárok útjával és szállással várja a zarándokokat.

Házaspárok útja

A Családok évében (2011.) Abaúj és Zemplén római katolikus papsága szorgalmazta létrejöttét, ezzel is támogatva a hívek lelki javát. A sétaút 15 állomást érint, melyek a házasság fontos eseményeit, korszakait és nehézségeit jelenítik meg. Az utat bárki végigjárhatja, segítheti a házastársakat, hogy újra egymásra találjanak, és Istenben feltöltődve, megerősödve vállalják a házasság küldetését.

Mindennapi élet a kastélyban

A Chemin Neuf Közösség tagjai imával és munkával töltik napjaikat. A vendéglátás mellett a kastélyban lakók a ház körüli munkákkal és a kastély felújításával foglalkoznak.

Thuronyi Művészeti Alapítvány

Thuronyi István kortárs magyar, keresztény festő, hitét művészetén keresztül mutatja meg a világnak. Képeiben gyakran megjelenik a művész Istennel való találkozása. A Bodrogolasziban bejegyzett alapítvány elsődleges célja a festő képeinek gondozása és értékesítése. Az ebből befolyt bevétellel az alapítvány a kastély felújításának munkálatait támogatja.

Tovább az alapítvány honlapjára