Mi a Kána?

A Chemin Neuf Közösség házaspárokkal foglalkozó missziója. Több, mint 50 országban van jelen, hogy a párkapcsolatok megújulását és gazdagabbá tételét szolgálja. A Kána misszió küldetése, hogy támogassák azokat, akik a házasságukat, családi életüket szilárd alapra kívánják helyezni. Mély meggyőződésen alapszik: a házasság és a család a társadalom alappillére, valamint az élet befogadásának és a szeretet megtanulásának, meggyökerezésének a helye.

Kána hét

Mi a Kána hét?

A Kána hét pihenésre és házastársi találkozásra szánt időt jelent. Egy hét, hogy megtörje a modern élet szabta gyorsuló ritmust; egy hét, amely során a házastársak ismét egymásra tudnak hangolódni, fel tudnak frissülni a megosztás és az imádság által.

A Kána hetek alatt sok pár nyílik meg Jézus Krisztus, a Teremtő és Megváltó jelenlétének befogadására. A házaspárok a párbeszéd és a kiengesztelődés útján házassági esküjüknek és a házasság szentségi kegyelmének igazi „megújulását”, kapcsolatuk megerősödését élik át. A Kána különböző tevékenységeket is kínál, pedagógiája pedig alkalmazkodik az egyénhez, tiszteletben tartva mindenki szabadságát és fejlődését.

A Kána egy valódi „iskola” a párok és a családok számára, a testvéri élet és a befogadás helyszíne, ahol a nehézségek ellenére is felfedezhetjük és elmélyíthetjük a szeretet örömét. A hét során a párok konkrét eszközöket és támpontokat kapnak. A Kána hét megteremti az igazságban folytatott párbeszéd feltételeit, mely a párunkkal való kiengesztelődéshez és élő kapcsolathoz vezet. A Kána a személy, a pár és a család egységén, egyesítésén dolgozik.