Minden évben január harmadik hetében tartják világszerte a keresztény egyházak közös imahetét, mely során a különböző felekezetű gyülekezetek, közösségek imádkoznak a keresztények egységéért. 2024-ben az eseményt január 21-28. között tartják Magyarországon.

A Chemin Neuf Közösségben az alapítása óta naponta imádkozunk a keresztények egységéért, Jézus példáját követve. „Minden reményt meghaladóan reméljük”, hogy egy napon majd ugyanannál az asztalnál gyűlhetünk össze, hogy közösen törjük meg a kenyeret.

A 2024-es Ökumenikus Imahét anyagát egy Burkina Fasó-i ökumenikus munkacsoport készítette elő, melyet a helyi Chemin Neuf Közösség fogott össze. A hét minden napjára olvasmányokat, elmélkedéseket, imádságokat gyűjtöttek össze, melyeket az irgalmas szamaritánus alakja ihletett. Az imahét mottója:

„Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat”

Lk 10, 27

A Chemin Neuf Közösség honlapján minden nap megosztjuk ezeket az elmélkedéseket és imádságokat, melyekkel be lehet kapcsolódni az imahét programjába.

2024. január 23-án, kedden egy különleges imaestet szervezünk, mely kiemelt lehetőséget ad, hogy konkrét lépéseket tegyünk a keresztények egységéért. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Időpont: 2024. január 23. (kedd), 19:30
Helyszín: 1052 Budapest, Deák Ferenc tér 4. (Evangélikus Országos Múzeum alagsori terem)