A Tokaj hegyaljától néhány kilométerre a Bodrog partján fekvő Bodrogolaszi kastély ad helyet a Chemin Neuf közösség lelkigyakorlatos házának. A ház a közösségi programok mellett tavasztól őszig várja a pihenni, kikapcsolódni, elvonulni vágyó látogatókat.

A helyszín kiváló lehetőséget ad a pihenésre.

Egyéni kikapcsolódásra, elvonulásra vágyó vendégeink rendelkezésére áll a kastélyban működő kápolna, a parkban található remetelak és a kastélyt övező park. A Chemin Neuf Közösség kastélyban működő lelkigyakorlatairól itt tájékozódhat. 

Házaspároknak ajánljuk a parkban található házaspárok útját, a Bodrog partot evezési lehetőséggel, a közeli tokaji borvidék pincéit, Sárospatak látnivalóit. A Chemin Neuf Közösség házaspároknak szóló lelkigyakorlatairól bővebb információt itt talál. 

Családok számára ajánljuk a közeli túraútvonalakat. Kisgyermekeknek élményt jelenthet a parkban élő házi állatok (bárányok, kacsák, tyúkok stb.) megfigyelése is.

Vendéglátás

A kastély szeptembertől júniusig vár minden elvonulásra, kikapcsolódásra és lelki feltöltődésre vágyó utazót.

Elhelyezés:

A vendégház 15 szobával, 31 férőhellyel (8 db 2 ágyas szoba saját fürdőszobával, a többi 2-3 ágyas szoba közös fürdőszobával) és 40 fős ebédlővel kiváló helyet biztosít csoportos lelkigyakorlatok, plébániai kirándulások számára. Jegyesoktatást szervező csoportok részére előadótermet tudunk biztosítani.

A házban található felszerelt konyha vendégeink rendelkezésére áll.

A kastély parkjában májustól szeptemberig sátorozásra is van lehetőség, a sátorozók számára egy 10 zuhanyzóval, 10 mosdóval és 8 mellékhelységgel felszerelt vizesblokk áll rendelkezésre.

A 2017-ben felújított tágas, 150 férőhelyes ebédlő alkalmas helyszín lehet nagyobb családi összejövetelekre, esküvői vacsorák megünneplésére is.

További információért lépjen velünk kapcsolatba

A helyről

Szent Erzsébet zarándokút

A Szent Erzsébet Út Alapítvány 2007-ben Sárospatakon, Szent Erzsébet szülővárosában jött létre azzal a céllal, hogy összekösse az európai Szent Erzsébet emlékhelyeket. A Sárospataktól Kassáig vezető út második állomása Bodrogolaszi, mely a kastély kápolnájával, a kertben lévő házaspárok útjával és szállással várja a zarándokokat.

Házaspárok útja

A Családok évében (2011.) Abaúj és Zemplén római katolikus papsága szorgalmazta létrejöttét, ezzel is támogatva a hívek lelki javát. A sétaút 15 állomást érint, melyek a házasság fontos eseményeit, korszakait és nehézségeit jelenítik meg. Az utat bárki végigjárhatja, segítheti a házastársakat, hogy újra egymásra találjanak, és Istenben feltöltődve, megerősödve vállalják a házasság küldetését.

Mindennapi élet a kastélyban

A Chemin Neuf Közösség tagjai imával és munkával töltik napjaikat. A vendéglátás mellett a kastélyban lakók a ház körüli munkákkal és a kastély felújításával foglalkoznak.

Thuronyi Művészeti Alapítvány

Thuronyi István kortárs magyar, keresztény festő, hitét művészetén keresztül mutatja meg a világnak. Képeiben gyakran megjelenik a művész Istennel való találkozása. A Bodrogolasziban bejegyzett alapítvány elsődleges célja a festő képeinek gondozása és értékesítése. Az ebből befolyt bevétellel az alapítvány a kastély felújításának munkálatait támogatja.

Tovább az alapítvány honlapjára

Közösségi ház, ahol a testvérek a napi imából táplákozva végzik hétköznapi feladataikat, és megélik a közösségi élet kalandját. Ez a ház ad helyet a Chemin Neuf Közösség rendszeres találkozóihoz is.

A közösségi házban a Chemin Neuf Közösség tagjaival élnek a FIMIK (Fiatalok Misszióban), olyan egyetemisták, akik egy évig együtt laknak egy életközösséget alkotva. Ez a közösségi élet a forrása a missziós szolgálatuknak. Mindennapjaikban váltakozik az ima a testvéri együttlét, a tanulás és az evangelizáció. Ezek együttvéve hozzájárulnak ahhoz, hogy elmélyítsék a személyes kapcsolatukat Jézussal és bevonják őt a hétköznapjaik legapróbb történéseibe is. Együtt tapasztalják meg, hogy “nagyobb öröm adni, mint kapni” (ApCsel 35, 20).

A Chemin Neuf Közösség alapítása óta számos kollégiumot működtet különböző európai nagyvárosokban és a világ számos más országában is. A Néri Szent Fülöp Kollégium a Chemin Neuf Közösség által működtetett kollégium Budapesten, a Közösség zugligeti házában 18-25 éves fiatalok számára. Kollégiumunk kedvező légkört biztosít a tanulmányok idejére, helyet ad a hétköznapok kis örömeinek megélése családias légkörben, valamint segítséget nyújt keresztény hitünk elmélyítésére, alkalmat ad az elcsöndesedésre, a megosztásra, a közös kikapcsolódásra, valamint előadások meghallgatására az aktuális társadalmi kérdésekről (Kollégiumi estek, ifjúsági hétvégék, Jerikó lelkigyakorlat).