EGYEK UGYANAZON VÍZIÓBAN,
EGYEK A SZENVEDÉLYBEN,
EGYEK A MISSZIÓBAN!

A “LÁTHATATLAN KOLOSTOR” VÍZIÓJA

Paul Couturier, francia atya, az ökumenikus lelkiség úttörője 1944-ben osztotta meg vízióját:

„Nagycsütörtökre emlékezve az összes keresztény gyülekezetből származó híveknek egyre nagyobb sokasága ölelné körül a földet egyetlen hatalmas hálót alkotva, mint egy láthatatlan monostor, ahol mindannyian egyesülünk Jézus imájával az egységért, akkor vajon nem lenne-e ez a keresztények egységének hajnala, mely felvirrad a világra? Vajon nem ezt az őszinte, mély és lángoló lelki nyitást várja az Atya, hogy megvalósuljon a látható egység az egyház testében és hogy megtörténhessen a csoda, és mindazok, akik a keresztség pecsétjét kapták, az Ő egyházában egyesülhessenek?”

EGY MISSZIÓ
“NET FOR GOD”

A Net For God háló ezt a víziót követve 2000-ben jött létre és mára egy világhálóvá nőtte ki magát:

IMAHÁLÓ az országok, kultúrák és a keresztény egyházak egységéért. Minden csütörtök este a Net For God háló tagjai összegyűlnek, hogy a keresztények egységéért imádkozzanak.

KÉPZÉSI HÁLÓ
Minden hónapban készül egy film, ami egy aktuális kérdést vet fel az egységgel kapcsolatban és megmutatja Isten művét a világban.

EVANGELIZÁCIÓS HÁLÓ
A különböző keresztény egyházak tagjai együtt munkálkodnak és tanúságot tesznek, hogy Isten országa eljöjjön a földre.

EGY CSAPAT
MISSZIÓBAN

A Közösség testvérei együtt imádkoznak és dolgoznak az ImaGO házban, Villeneuve d’Ascq-ban, hogy életben tartsák, alakítsák és tovább fonják a hálót. A Net For God csapatát a Chemin Neuf Közösség  videós műhelye, a Neuf Media segíti.A Media School-ba pedig minden évben különböző országokból és egyházakból érkeznek  fiatalok, ahol képzésben részesülnek és “web misszionáriusokká” válhatnak.

A Net For God missziót sok adományozó és önkéntes támogatja, akik segítségével a különböző evangelizációs munkák megvalósulhatnak.

AZ EGYSÉG SZENVEDÉLYE
IMA ÉS ZSOLOZSMA A KERESZTÉNYEK EGYSÉGÉÉRT

Csatlakozz te is csütörtök esténként a közösség zsolozsmájához, és végy részt a világ egységéért való közbenjárásban. A zsolozsmán olyan különböző keresztény hagyományokból származó szövegekkel imádkozunk, amik az egységről és a kiengesztelődésről szólnak.

AZ EGYSÉG SZENVEDÉLYE
KÉPEZD MAGAD ÉS NÉZZ FILMET

Ismerd meg te is világ egyházait és erősítsd meg elköteleződésedet az egységért.

Témák:

CARLO ACUTIS, SZICÍLIA, BEFOGADÓ FÖLD, LYONI IRÉNEUSZ – A BÉKE ÉS AZ EGYSÉG EMBERE, MARTIN LUTHER KING, A REMÉNY UTCÁI…

AZ EGYSÉG SZENVEDÉLYE
CSATLAKOZZ EGY NETPONTHOZ

A Net For God hálón csoportokban találkoznak az emberek világszerte több mint 700 NEt PONT-on. A csoportok havonta egyszer összegyűlnek, megnéznek egy filmet, megosztanak és együtt imádkoznak.