BIBLIA, LELKI ÉLET ÉS TESTVÉRI ÉLET

Az Emmausz képzés azoknak az egyedülállóknak, családosoknak, házaspároknak szól, akik Krisztust követve és hallgatva szeretnének még inkább tanítvánnyá válni és ezáltal az Ő Egyházában, mint missziós tanítványok szolgálni. A képzés egy- illetve két éven át tart.

Jelentlezési határidő a 2022/23-as évre: 2022. június 30.

A képzés 4 alappillére:

  • a teológiai képzés, amely során lehetőségünk van jobban megismerni az Írásokat, hitünk alapjait, mindezt ökumenikus megközelítésben.
  • a Biblia folyamatos olvasása
  • a Szent Ignác-i hagyományra és a Karizmatikus Megújulás tapasztalatára épülő lelki képzés (személyes és közösségi ima, lelkivezetés és megkülönböztetés)
  • a testvéri és közösségi élet megtapasztalása

A képzés az év során 7 hétvégét foglal magába, illetve egy egyhetes csendes Szent Ignác-i lelkigyakorlatot. A hétvégék alatt a gyerekek saját korosztályuknak megfelelő programon vehetnek részt, amelyeken keresztül ők is megtehetnek egy-egy lépést a hit útján, és megtapasztalhatják a közösségi élet örömét.

A jelentkezést személyes találkozás előzi meg.

Gyerekek

A gyerekeket 15 éves korig tudjuk fogadni. A saját korosztályuknak megfelelő gyerekprogramokon keresztül ők is megtehetnek egy-egy lépést a hit útján, és megtapasztalhatják a közösségi élet örömét.

„MEGTAPASZTALTAM, HOGY ISTEN ÚGY SZERET, AHOGY VAGYOK”

Azért jelentkeztünk az Emmausz képzésre, amellett, hogy a lelki, vallási életünkben szerettünk volna fejlődni, mert a gyerekeink Sok évvel ezelőtt, válságokkal teli és elkeseredett időszakomban valaki ezt mondta nekem: „Gusztáv, a Jóisten magát is szereti!”. Akkor 10 centire a föld fölött jártam néhány hétig, de nem értettem, hogy ez egy hívás. Akkor még azt hittem, hogy elég jó fiúnak lennem, eljárni vasárnap a szentmisére, étkezés előtt-után imádkozni, stb. Miközben nem is tudtam, ki az Isten, milyen Ő valójában, mit jelent valójában a hit.

Aztán egy még mélyebb válságba, komoly bajba kerültem, amiből az Isten kimentett. „Véletlenül” épp Irgalmasság vasárnapján, „véletlenek” sorozatával. Megint hívott: megmutatta, hogy szeret, vigyáz rám, segít, nem bánt, nem ítél el. Újra hívott, hogy higgyek Benne. Bár nem értettem, miért szeret, féltem tőle, de elkezdtem keresni Őt. Viszont nem tudtam, mi valójában az ima, miért és hogyan olvassam a Bibliát, ha úgy se értem, mire jó a lelkigyakorlat, ha úgyse hallom az Istent. De nem tudtam, hol keressem a választ a sok kérdésemre.

Végül, engedve a hívásnak és egy barátnak, eljutottam az Emmausz képzésre, ahol megkaptam a válaszokat. Azóta szívesen olvasom a Bibliát, mert útmutatót kaptam hozzá. Egyre jobban tudok befelé figyelni, tudom meglátni, meghallani és megérteni Isten üzenetét, mert megtanították, hogyan. Megtapasztaltam, hogy Isten úgy szeret, ahogy vagyok, mérhetetlenül. Megdöbbenve és sírva-nevetve figyelem hogyan működik a Vigasztaló, bennem és a közösség tagjaiban, hogyan veszi le az évtizedes terheket, ad békét háborgó lelkűeknek, és mutatja az utat. Neked is 😉

Guszti

„ISTEN KEGYELME VÉGTELEN, AZ Ő ÍGÉRETEI MEGVALÓSULNAK”

A 2020-as őszi alkalom után, a Covid 19 kitörésével az Emmausz képzés átment online képzésbe.
Őszintén szólva, egy kicsit tartottam tőle, hogy mennyire tudok majd fejben ott lenni az előadásokon; illetve hogy mennyire tudok majd őszintén megnyílni a kiscsoprtos megosztásokon a képernyő előtt. 1-2 alkalom után azonban azt tapasztaltam, hogy Isten működését nem tudja korlátozni semmi, még az online működés sem. Az élő szociális kapcsolataim hiányát Isten arra használta, hogy több időt
töltsek vele. A napi Bibliaolvasás eleinte keretet adott a mindennapjaimnak és a keddi imacsoportos dicsőítések is fénypontok voltak a szürke hétköznapokon.

Pár hónap elteltével, azonban jött egy olyan időszakom amikor kifejezetten tehernek éltem meg hogy le kell ülnöm Bibliát olvasni. Ekkor vettük Jób könyvét. Az elszigetelt életmód, a baráti körömben
történt tragédia és a covid megbetegedésem valahogy elősegítette azt, hogy átérezzem Jób kérdéseit, szenvedését és frusztrációját. Emlékszem, hogy akkor sokat panaszkodtam a
lelkivezetőmnek és feltettem a kérdést, hogy miért pont ezt a könyvet kell most olvasni?
(szívesebben áttértem volna a zsoltárokra). A lelkivezetőm azonban türelmes volt velem, és

tartotta bennem a lelket, hogy olvassak tovább. Különösen hálás vagyok azért, hogy ebben az időszakban a kiscsoportunkban mindenki őszintén megosztotta háláját és nehézségeit egyaránt. Nekem ezek a megosztások rengeteg erőt adtak és nagyon mélyen megérintettek.

A kiscsoportos megosztások, a lelkivezetés, rendszeres ima és az előadások rengeteget segítettek abban, hogy felfedezzem Isten konkrét vezetését az életemben.  A nyári csendes lelkigyakorlaton, Isten kegyelme extra dózisban ért el hozzám, ami a mai napig tartja bennem a reményt a jövővel kapcsolatban.  Erről azonban most konkrétan nem írnék, mert még túl korai lenne, de tudom, hogy Isten formál és hogy a kapott ígéretek megvalósulnak egy napon. Azóta is sok megerősítést kapok Istentől az imacsoportokon kapott képek vagy a napi imák során hogy az Ő kegyelme végtelen és hogy velem van az úton. 

Zsuzsi

„IMÁBAN KERESHETJÜK, HOVA HÍV AZ ISTEN MINKET”

Két éves elköteleződesünk során nagyon élveztük a hétvégéket, hogy velünk lehetnek a gyerekeink, akik odamenni nem akartak, de aztán haza indulni se volt kedvük, és a hazaúton rögtönzött dicsőítessel ajándékoztak meg minket!
Segített, hogy többet forgassuk a Bibliát nap mint nap, egyedül és közösen is, ily módon építette házastársi kapcsolatunkat.
A képzések anyagait örömmel hallgattuk, tanultunk, és ezzel együtt kicsit megtapasztaltuk a hétvégéken a testvéri együttlét örömét, ajándékát.
Buzdítást kaptunk, hogy tevékenyen vegyünk részt az egyház munkájában, imában
kereshetjük, hova hív az Isten minket, hol szolgáljunk, hol építsük az ő országát itt a
földön.
Öröm és ajándék volt részt venni az utóbbi két évben az Emmausz képzésben.

Orsi és Attila

Emmausz képzés kapcsolat

Emmausz képzés kapcsolat

Ezen az űrlapon keresztül kapcsolatba léphetsz velünk, és elküldheted kérdéseidet. Az űrlap elküldése után felvesszük veled a kapcsolatot.

Adatvédelmi nyilatkozat *